Skip to main content

De oplettende lezer heeft het natuurlijk al door: dit jaar voert de route van deze alweer 28ste Herfsthike ons over de beroemde Hermannsweg! In drie dagen tijd zullen we zo’n 75 kilometer aan Teutoburgerwoud verslijten onder onze sandalen, terwijl we door de bossen van Bad Iburg naar Bielefeld trekken. 

Voor slechts €6,00 per deelnemer ontvang je een routeboekje waar zelfs Albert Uderzo “U” tegen zou zeggen. Daarnaast zijn er twee overnachtingslocaties geregeld waar je het wandelen kan afwisselen met een gezellige avond, een kampvuurtje en een welverdiende nachtrust in je tent of hangmat voordat je de volgende dag weer verder marcheert.

Dag 1 – 26 km (afkortbaar naar 20 km)

Het officiële startpunt van de route is: Wanderparkplatz am Herrenrest.
Hier is een parkeerplaats waar we de hele dag onze strijdwagens (auto’s) kunnen achterlaten. ‘s Avonds kunnen we gemakkelijk carpoolen om de auto’s weer op te halen. Voor degenen die per openbaar vervoer komen, is er een bushalte bij de parkeerplaats en kun je om 10:30 uur beginnen met lopen!

’s Avonds bivakkeren we op coördinaten: 52°08’59.8″N 8°14’22.4″E. Dit is het bedrijventerrein van een vriendelijk café-restaurant uit de regio. Er is hier zelfs ruimte voor een kampvuurtje. Vlak naast de het terrein ligt Restaurant Waldschänk. Dus als je geen zin hebt in gevriesdroogde bonen en liever a la Obelix een everzwijntje bestelt, dan kan dat natuurlijk!

Alternatieve route:
De eerste 6 km van de route brengen je meteen naar het hoogste punt van het weekend: de uitkijktoren Hermannsturm. Mocht je echter liever de klim overslaan, dan kun je starten in Bad Iburg. Dit scheelt 6 kilometers en flink wat hoogteverschillen!

Dag 2 – 27 km

Na een nacht rust lopen we door het  mooi Borgholzhausen verder richting Haus Ascheloh, Grüner Weg 46, 33790 Halle (Westfalen), Duitsland. Ook daar is een grote parkeerplaats vlak naast de overnachtingsplek dus carpoolen om strijdwagens op de juiste plekken te krijgen is een eitje. 

Als je vrijdagavond niet meeloopt, kun je gemakkelijk op zaterdag aansluiten. De beste manier is om vrijdagavond of zaterdagochtend de trein naar Melle te nemen. Vanaf daar kun je dan makkelijk worden opgepikt!

Dag 3 – 23 km (afkortbaar naar 15 km)

Op de laatste dag trekken we via een licht toeristische route naar het centrum van Bielefeld. Hier sluiten we ons af zoals de Galliërs dat doen: Met een fabeltastisch feestmaal. Vanaf Bielefeld kun je vervolgens eenvoudig de trein terug nemen naar Enschede.
Auto’s kunnen in Bielefeld op verschillende plekken vlak bij het centrum gratis geparkeerd worden. De informatie hierover vind je op de volgende website: https://www.centrumparkeren.nl/bielefeld).


Aanmelden kan nog altijd door op de prachtige groene knop te drukken! Aan het einde van dit aanmeld formuliertje vind je ook de uitnodiging voor de whatsappgroep met alle deelnemers waarin we foto´s, belangrijke en minder belangrijke informatie kunnen delen.

Ik meld me aan!

Als er nog vragen zijn kun je altijd even appen of mailen naar evert-jan.eijken@volbert.nl. We hopen dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij en zien jullie graag op vrijdag aan de start!

Een stevige linker,

Struinix en Dwaalix

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?