Skip to main content

Lieve explorers,

De laatste opkomst is geweest, en over iets meer dan 50 uur begint ons zomerkamp! Hierbij nog wat laatste informatie. Vergeet niet ook de ‘Zomerkamp briefing 1’ en ‘Zomerkamp briefing 2’ nog eens door te lezen. In deze post is ook de informatie opgenomen die afgelopen woensdag en vrijdag tijdens de opkomsten is medegedeeld.

Medische informatie (digitaal KIF-formulier)

We hebben we al veel binnen, maar nog niet van iedereen! Zorg dat je je medische informatie aan ons doorgeeft. Zie daarvoor de e-mail die je op 21 juni hebt ontvangen. Heb je geen e-mail ontvangen? Ga dan naar https://sol.scouting.nl , log in met je gebruikersnaam en wachtwoord, klik onder ‘Mijn Scouting’ op ‘Mijn aanvullende lidgegevens’. Het is van zeer groot belang dat je deze gegeven per direct verstrekt!

Paklijst tips

 1. Houd ruimte over in je hike rugzak voor souvenirs en materiaal dat mee terug moet vanuit Bulgarije
 2. Lees goed de bagageregels van Wizzair door (zie post Zomerkamp briefing 1). Er zijn Europese regels voor het meenemen van vloeistoffen in handbagage en ingecheckte bagage (zie ook schiphol.nl voor meer informatie).
 3. Een waterfles meenemen is zeer verstandig. Je mag deze als handbagage meenemen in het vliegtuig. Echter, dat flesje moet dan volledig leeg zijn! Zorg dat je dit doet, want flesjes water kopen in het vliegtuig is erg duur!
 4. Neem ook een grote fles drinken mee voor in de trein (kan dus in je ingecheckte bagage), we weten niet zeker of we voordat we in de trein stappen tijd hebben om bij te kopen.
 5. Gebruik je medicijnen? Stop dan niet alles in je ingecheckte bagage, maar ook wat in je handbagage. Mocht je grote rugzak kwijt raken in het vliegtuig, dan heb je in ieder geval een noodvoorraad.
 6. Heb je een scholieren- of studentenkaart van je school? Stop die in je portemonnee!
 7. Neem een familiefoto mee
 8. Neem iets mee uit je eigen stad
 9. Zonnebrand (er zijn daar weinig wolken)
 10. Camera (los of op je telefoon)

Vervoer

De ouders van onderstaande explorers hebben zich beschikbaar gesteld om naar Dortmund te rijden. Geweldig! En nu al heel erg bedankt!

 • Carlien (4 pax)
 • Lisa (4-6 pax)
 • Daan (4 pax)
 • Mart (5 pax)
 • Dirk (4 pax)

Reisverzekering

Voor het zomerkamp hebben wij een reis- en bagageverzekering afgesloten. De polisvoorwaarden kun je hier vinden. Een overzicht met vergoedingen vind je hier.

Reisschema

Ons reisschema voor 1 juli ziet er als volgt uit:

0515     Verzamelen clubhuis
0530     Vertrek naar Dortmund
0700     Aankomst vliegveld Dortmund
0715     Inchecken grote bagage
0830     Vertrek vlucht W6 4332

alle tijden in Bulgarije lopen 1 uur voor op Nederland!
1200     (1100 uur NL tijd) Aankomst vlucht W6 4332 in Sofia
1230     Vervoer naar treinstation Iskar
1353     Vertrek trein Iskar-Burgas
2115     Aankomst trein in Burgas
2130     Vervoer naar Sozopol
2200     Aankomst op camping Sozopol & avondeten

Proviant

Zoals je in het reisschema kunt zien wordt het een erg lange dag. Er zal zeer waarschijnlijk pas in Sozopol de mogelijkheid zijn voor echt avondeten. Daarom hebben we jullie afgelopen vrijdag een noodrantsoenpakket meegegeven. Heb je die nog niet? Dan krijg je die woensdagochtend bij vertrek. Neem vooral ook lekkere dingen mee van huis, net zoals naar Innsbruck, Praag en Berlijn.

Informatieboekje

Leanne heeft een informatieboekje gemaakt. Informatieboekje nu alvast. Woensdag krijg je bij vertrek een geprint exemplaar. Het kan zijn dat niet alle tijden in het boekje exact overeenkomen met wat in deze post staat. Maak je geen zorgen 😉 Er veranderen elke dag wel wat details.

Updates

Tijdens de reis zullen we regelmatig bericht doen via Facebook. Kijk hiervoor op https://www.facebook.com/hetVolbert/ en https://www.facebook.com/groups/neighbour.toes/

Paspoort/ID-kaart

Afgelopen maanden heb je een kopie van je paspoort of ID-kaart naar Johannes verzonden. Heb je meerdere identiteitsbewijzen? Zorg dan dat je het paspoort of de ID-kaart meeneemt waarvan je een kopie hebt gestuurd. Het nummer van die ID-kaart staat namelijk op je boardingpass en moet overeen komen!

Wat er ook gebeurd: vergeet niet je identiteitsbewijs! Zonder identiteitsbewijs kom je het vliegtuig niet in! Een tandenborstel of onderbroek kun je bijkopen, een identiteitsbewijs niet!

 

Groet en tot woensdag!

Johannes, Leanne, Jeroen

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hi!

Waar kan ik je mee helpen?